среда, 3. новембар 2010.

Zablude i obmane

Nastavio je advokat sa radom.Uzalud.Iz suda je dobijao odgovore da je sezona odmora i da nista ne mogu resiti.U tom mestu se izgleda sud zatvara preko leta.Stave kljuc u bravu i idu svi na kolektivni odmor.

Negde pocetkom leta stigla je prva radosna vest.Andjela je dobila odobrenje za radnu i boravisnu dozvolu.Bili su srecni.Jedva su docekali dan kad ce uzeti u ruke to parce papira i posle 6 godina oticu kuci u Srbiju da vidi svoje rodjake,prijatelje,svoju kucu.

Nadali su se da ce sa njenim odlaskom mozda nesto da se pokrene u vezi Ultra Bobanovog slucaja.Pokusace da stupi u kontakt sa nekim.Neko ce je posavetovati.Drugacije nego preko telefona.

Otisla je Andjela za Srbiju.Pokusala da nesto uradi.Bez rezultata.Sve  je bilo uzaludno.Samo je uspela da dobije uveravanje od advokata da ce se sve resiti cim prodju odmori.

Pokusala je da objasni da im se zuri.Da postoji mogucnost da i za ultra Bobana stigne odobrenje.Niko na to nije obracao paznju.Nikome nije bilo jasno koliku zrtvu je podneo Ultra Boban da dodje do tog parceta papira.

Vratila se Andjela nazad u stranu zemlju.Zivot je nastavio da tece.Zeljno su cekali povoljne vesti iz Srbije.Medjutim nista se nije desavalo.

Krajem leta se javio advokat i rekao da je sudjenje opet odlozeno.Opet neka banalna objasnjenja i smesni zapisnici tipa:

Sud ******

Sudija ******

Clanovi*****

onda 2 (dva) prazna lista

i na kraju:

Sudjenje odrzano.Nije se raspravljalo o predmetu.Sudjenje odlozeno za****

Potpisi

Tako nesto ne bi ni deca napisala...Zapisnike su uzeli jedna ozbiljna advokatska kancelarija,ministarstvo pravosudja i dostavljeni su u palatu pravde da ih pokazuju kao primer nepostovanja jasno definisanih zakona.

Нема коментара:

Постави коментар